Hírek


Térségi kamarai szervezet alakult Mórahalmon

kicsi-csmkik_morahalom.png

A Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara megalakulása óta megyeszerte működteti sikeresen térségi szervezeteit Hódmezővásárhelyen, Szentesen, Makón, Csongrádon és Kisteleken. Mórahalmon az elmúlt néhány évben nem volt aktív a térségi kamarai szervezet. Mostantól már a Homokhátság vállalkozásai is minden eddiginél hatékonyabban képviselhetik érdekeiket.

 

A több mint 40 vállalkozás részvételével zajlott, vállalkozói fórummal egybekötött kamarai térségi választáson Fehér Évát, az IR Intelligens Régió Kft. ügyvezető igazgatóját választották az újonnan megalakult mórahalmi térségi szervezet elnökének. A térségi szervek a kamara speciális feladatait területi szinten látják el. Kapcsolatot tartanak a helyi vállalkozásokkal, önkormányzatokkal, járási hivatalokkal, a helyi érdekképviseleti munkaadói és civil szervezetekkel. Összefogják és közvetítik a területen lévő gazdálkodó szervezetek igényeit, illetve közreműködnek a megyei kamara gazdaságszervező feladatainak ellátásában a gazdálkodó szervezetek irányában.

 

A szervezet megalakulásával a vállalkozásoknak lehetősége nyílik arra, hogy helyben tanácskozhatnak a kamarai munka aktuális szervezeti és működési ügyeiről, valamint hogy megvitassák a megyei szintű, térséget érintő kamarai előterjesztéseket. Emellett véleményezhetik az önkormányzati képviselő-testületek üléseire kerülő, vállalkozókat érintő előterjesztéseket is.

 

Nemesi Pál, a kamara elnöke a homokhátsági városról elmondta, hogy az jó példával jár elöl a gazdaság és vállalkozásfejlesztés területén. Hozzátette: eddig is rendkívül hatékonyan dolgoztak együtt, és jó kapcsolatot ápoltak a várossal, ezért már régóta szerették volna elérni, hogy térségi szervezet alakuljon a Homokhátságon. A kamara célja, hogy a most létrejött szervezet hatékonyan képviselje a térségben működő cégek érdekeit.

 

Nógrádi Zoltán, Mórahalom polgármestere az eseményen kiemelte, hosszú évek óta tudatosan építik a települést a népességmegtartás érdekében. Az intenzív infrastrukturális és intézményfejlesztéseknek köszönhetően az egész térséget el tudják látni szolgáltatásaikkal. Sőt ipari parkot hoztak létre, és nagy hangsúlyt fektetnek a turizmusra is. Ezekkel az intézkedésekkel állították meg az elvándorlást, sőt azóta már növekszik a lakosság száma. A városvezető reményét fejezte ki, hogy a térségi szervezet megalakulásával tovább erősödik a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával való eddig is hatékony együttműködés, ami segítheti a Homokhátságban működő vállalkozások fejlődését.

 

Fotó: Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara